Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Неаполитански свински котлети

Неаполитански свински котлети

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Неаполитански свински котлети1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • свински котлети - 4 бр.
  • чушки - червена и зелена
  • гъби - 150 гр.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • олио 30 мл.
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смачкваме чесъна и го пържим в олиото, докато пожълтее.

Махаме и поставяме котлетите. Пържим от двете страни до порозовяване.

Изваждаме и ги подправяме със сол и черен пипер.

В тигана добавяме почистените и нарязани гъби и чушки, запържваме и добавяме доматеното пюре, размито с малко вода.

Задушаваме около 30 мин.

Връщаме котлетите и готвим до готовност още 5-10 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: