Начин на приготвяне
Разбийте яйцата с тел. Обелете картофите (сурови) и ги настържете. Прибавете към яйцата.
Настържете сиренето и салама, също ги прибавете към яйчената смес заедно с подправките.
Разбъркайте. Тавата от фурната покрийте с хартия за печене, която намаслете с олио или масло.
Изсипете сместа, заравнете и печете на 180°С до приятно зачервяване. Получава се тънък блат.
Готовото руло извадете от тавата, отлепете от хартията и докато е още топло покрийте с плънка.
Навийте на руло. Плънката е според вкуса и фантазията ви.
При мен е от рикота, крема сирене за мазане и нарязано триъгълниче топено сирене. Могат да се добавят печена чушка, кисела краставичка, шунка.