Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Солено Руло»Картофено руло с колбас и сирена

Картофено руло с колбас и сирена

ДариатиДариати
Чирак
815021905061
Картофено руло с колбас и сирена
Снимка: Дариати
1 / 3
10/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Много ефектно и много любимо - препоръчваме го на всички от сърце"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 бр. средна големина
  • яйца - 4 бр.
  • краве сирене - 100 г
  • шпек салам - 40 г
  • сол
  • черен пипер
  • Плънка
  • рикота
  • крема сирене
  • топено сирене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с тел. Обелете картофите (сурови) и ги настържете. Прибавете към яйцата.

Настържете сиренето и салама, също ги прибавете към яйчената смес заедно с подправките.

Разбъркайте. Тавата от фурната покрийте с хартия за печене, която намаслете с олио или масло.

Изсипете сместа, заравнете и печете на 180°С до приятно зачервяване. Получава се тънък блат.

Готовото руло извадете от тавата, отлепете от хартията и докато е още топло покрийте с плънка.

Навийте на руло. Плънката е според вкуса и фантазията ви.

При мен е от рикота, крема сирене за мазане и нарязано триъгълниче топено сирене. Могат да се добавят печена чушка, кисела краставичка, шунка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: