Леко картофено руло

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Леко картофено руло
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
17 мин.
Готвене
33 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Насладете се на това вкусно и много леко картофено руло с чаша от любимото ви вино"

Необходими Продукти

  • картофи - 5 бр. големи
  • печени чушки - 120 г почистени, червени
  • спанак - 110 г пресен
  • чесън - 2 скилидки
  • краве масло - 60 г
  • топено сирене - 60 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите и ги намачкайте заедно с маслото и подправките.

Разстелете прозрачно фолио върху кърпа на плота и отгоре изсипете намачканите картофи на равен пласт - оставете го да изстива.

Измийте спанака и го отцедете добре. Накъсайте го на едри парчета.

Запържете нарязания на филийки чесън в голям тиган със сгорещен зехтин и добавете към него спанака - сотирайте го за кратко.

Нарежете топеното сирене на парчета и го разпределете върху картофения блат.

В средата сложете сотирания спанак, а отстрани печените чушки, които предварително сте цепнали на няколко пласта.

Поръсете отгоре с малко сол и завийте внимателно соленото руло с помощта на кърпата.

Прехвърлете го в поднос и го сложете в хладилник поне за няколко часа.

Насладете се на това вкусно и много леко картофено руло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Станислава Вълкова
Станислава Вълкова
Изглежда интересно и вкусно.
26.06.2023 15:02