Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Друсан кебап по самоковски

Друсан кебап по самоковски

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Друсан кебап по самоковски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-5
"Не се шегуваме, за да стане кебапът вкусен, наистина трябва да се друса яко"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 750 г
  • лук - 5 - 6 глави
  • домати - 400 г
  • чушки - 2 бр. червени, люти
  • червен пипер - 5 г
  • червено вино - 50 мл
  • мас - 20 г
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаното на дребни късчета месо се запържва леко в мазнината, след което се прибавят ситно нарязаният лук и обелените и нарязани на дребно червени домати.

Похлупват се и се задушават до омекване, като от време на време тенджерата се тръска с двете ръце. Добавят се виното, нарязаните лютиви чушки, червеният пипер, чубрицата и сол на вкус.

След 2-3 минути кебапът е готов за поднасяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
57
44
33
22
10
Дай твоята оценка: