Пикантни бъркани яйца с чоризо

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър384111
15/04/2019
"Отсега нататък любимата ни подправка за яйца вече ще бъде чоризото и ще си ги хапваме с удоволствие"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо624
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Нарежете чоризото на парчета.

Загрейте малко зехтин в дълбок тиган и запържете чоризото до златисто. Нарежете чери доматите на половинки и прибавете в тигана при наденичките. Добавете балсамовия оцет и усилете котлона.

Гответе за кратко, докато оцетът карамелизира и острият му аромат се изпари. Спрете котлона и прибавете листата на стрък босилек, нарязани на едро.

Разтопете масло в отделен съд.

Разбийте яйцата в купа и добавете сметаната. Посолете и подправете с черен пипер. Натрошете козето сирене и добавете стръка пресен лук, нарязан на едро. Разбъркайте и изсипете сместа в тигана.

Гответе яйцата за 3-4 минути на умерен огън като разбърквате. За по-пикантен вкус добавете щипка люто чили.

Сервирайте бърканите яйца в дълбока чиния и поставете отгоре карамелизираните наденички с чери домати.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар