Начин на приготвяне
Сложете 4 л вода в тенджера на котлона и оставете да заври. Сложете пастата с щипка сол в нея да се свари до готовност според указанието на опаковката. Нарежете лука на дребно.
Чоризото и беконът нарежете на дребни парчета. В дълбок тиган сложете лъжица зехтин и добавете чоризото и бекона. Пържете 5-6мин и добавете лука. Разбъркайте, подправете и гответе до златисто на лука.
Изцедете пастата, но отделете един черпак от водата, в която се е варила. Сложете пастата в тенджерата при бекона и чоризото, разбъркайте и сипете отделения черпак вода.
Разбийте яйцата с прясното мляко, добавете сол, пипер и настърган пармезан.
Тази смес внимателно сипете при пастата и разбъркайте.
Овкусете цялата паста, дръжте на котлона няколко минути като я разбърквате. Махнете от котлона, сипете в голяма чиния, капнете няколко капки зехтин, поръсете със сух пармезан и черен пипер и пожелание ръснете малко магданоз.