Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пене с чоризо и яйца

Пене с чоризо и яйца

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7278k2k12k5
Пене с чоризо и яйца
Снимка: Сия Рибагина
1 / 6
10/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Страхотна паста пене с кремообразен сос, подобна на Карбонара, с която ще впечатлите, сякаш сте истински италиански готвач"

Необходими Продукти

  • пене - 400 г
  • лук - 2 глави кромид
  • чоризо - 200 г
  • бекон - 200 г
  • мащерка
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин - 2 с.л.
  • пармезан - 30 г
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • пармезан - 40 г сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете 4 л вода в тенджера на котлона и оставете да заври. Сложете пастата с щипка сол в нея да се свари до готовност според указанието на опаковката. Нарежете лука на дребно.

Чоризото и беконът нарежете на дребни парчета. В дълбок тиган сложете лъжица зехтин и добавете чоризото и бекона. Пържете 5-6мин и добавете лука. Разбъркайте, подправете и гответе до златисто на лука.

Изцедете пастата, но отделете един черпак от водата, в която се е варила. Сложете пастата в тенджерата при бекона и чоризото, разбъркайте и сипете отделения черпак вода.

Разбийте яйцата с прясното мляко, добавете сол, пипер и настърган пармезан.

Тази смес внимателно сипете при пастата и разбъркайте.

Овкусете цялата паста, дръжте на котлона няколко минути като я разбърквате. Махнете от котлона, сипете в голяма чиния, капнете няколко капки зехтин, поръсете със сух пармезан и черен пипер и пожелание ръснете малко магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: