Начин на приготвяне
Яйцата ги вадим на стайна температура. Брашното го смесваме с бакпулвера и пресяваме със сито. В купа слагаме яйцата и захарта и разбиваме много добре с миксера. Прибавяме олиото, какаото и разбъркваме.
Следва брашното с бакпулвера и отново разбиваме. Нарязваме на много ситно сусамовото блокче с мед с помощта на нож. 2-3 от 70 г изсипваме вътре в сместа. Разбъркваме.
Намазваме тава с олио и набрашняваме след това. Изсипваме кашата и заглаждаме. Печем в загрята на 170°C фурна до готовност.
Докато се пече в тенджерка, слагаме 2/3 ч.ч. захар и 1 ½ ч.ч. вода да заврат. След като захарта се разтопи и изври малко от водата, дърпаме сиропа на страна, за да се охлади.
Готовият сладкиш вадим от фурната и отгоре поливаме с изстиналия сироп равномерно и постепенно навсякъде.
Пръсваме отгоре с другата част от нарязаното сусамово блокче.
Оставяме да престои 4-5 часа.
Да ви сладко!