Начин на приготвяне
Смесете смачканите варени картофи с олиото, захарта, какаото, ванилията и разбийте добре с миксер. Прибавете двете яйца и разбийте до получаване на гладка смес. Добавете брашното, бакпулвера и солта.
Изсипете 2 ½ чаши от полученото тесто върху подмазана плитка тава с размери 10x10 см. Разбийте с миксер изварата и допълнителната 1/3 чаша захар, прибавете допълнителното яйце и разбийте до получаване на гладка смес.
Изсипете сместа върху разстланото тесто, отгоре покрийте сладкиша с останалата част от тестото. Разбъркайте леко с вилица двата горни слоя, за да се получат мраморни шарки.
Печете 25-30 минути при 200°С или докато по забодената в печивото клечка не полепва тесто. Оставете да изстине в тавата или върху телена решетка. Нарежете на правоъгълни блокчета. Съхранявайте в добре затворен съд в хладилника.