Начин на приготвяне
Първо, в подходяща тенджера сипах течната сметана, захарта, брашното, нишестето, какаото и кафето.
След това ги сложих върху котлона и ги оставих да поврат на средна температура, от време на време разбърквах. Когато сместа се сгъсти, е готова за сваляне от котлона.
След това добавих начупения шоколад и разбърках, докато се разтопи. Взех подходяща тава, покрих с пергаментова хартия и наредих бисквитите.
Отгоре сипах сместа и изгладих. След това оставих за около 1 час да се охлади на стайна температура. Извадих за около 5 минути и отново върнах в хладилника за цяла нощ.
На следващия ден, когато шоколадовият десерт вече е стегнал, с помощта на остър нож нарязах на малки кубчета, като преди всеки разрез намокрях ножа.
Накрая, поръсих шокаладови блокчета с какао.