Начин на приготвяне
Измиваме листата на киселеца и гьозума, почистваме ги от дръжките и ги поставяме в гевгир, за да се отцедят.
Почистения и отцеден зелен лук нарязваме на шайби.
Сланината изплакваме от едрата сол и я режем на средни кубчета.
Правим по няколко разреза върху наденичките.
В тиган с нагорещена мазнина изпържваме последователно кубчетата сланина, наденичките и бялата част от зеления лук.
След 10 минути прибавяме киселеца, зелената част от лука и гьозума. След около 5 минути прибавяме предварително разбърканите яйца. Овкусяваме с малко сол и черен пипер.
Разбъркваме добре, докато яйцата се изпържат добре.
Сервираме ги топли, като в порционната чиния поставим парченце телешка наденица и пържените киселец с яйца.