Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Колбаси»Бърз пролетен обяд с яйца, наденички и киселец

Бърз пролетен обяд с яйца, наденички и киселец

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Бърз пролетен обяд с яйца, наденички и киселец
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 3
14/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • киселец - 300 г
  • зелен лук - 2 връзки
  • телешка наденица - 4 бр. домашна (по рецепта)
  • сланина - 100 г
  • яйца - 8 бр.
  • гьозум - 1 връзка, пресен
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • растителна мазнина - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме листата на киселеца и гьозума, почистваме ги от дръжките и ги поставяме в гевгир, за да се отцедят.

Почистения и отцеден зелен лук нарязваме на шайби.

Сланината изплакваме от едрата сол и я режем на средни кубчета.

Правим по няколко разреза върху наденичките.

В тиган с нагорещена мазнина изпържваме последователно кубчетата сланина, наденичките и бялата част от зеления лук.

След 10 минути прибавяме киселеца, зелената част от лука и гьозума. След около 5 минути прибавяме предварително разбърканите яйца. Овкусяваме с малко сол и черен пипер.

Разбъркваме добре, докато яйцата се изпържат добре.

Сервираме ги топли, като в порционната чиния поставим парченце телешка наденица и пържените киселец с яйца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: