Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запечен боб мунг с гъби и домати

Запечен боб мунг с гъби и домати

Запечен боб мунг с гъби и домати
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Това не е обикновен боб на фурна, този е гарантирано двойно по-вкусен"

Необходими Продукти

  • боб мунг - 250 г
  • домати - 300 г консерва
  • сол
  • лук - 1 глава
  • гъби - 300 г
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • моркови - 1 бр.
  • магданоз - свеж
  • кетчуп - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете боба мунг до омекване.

Обелете лука и го нарежете на ситно.

Загрейте олиото в тигана и запържете лука, прибавете нарязания на ситно морков и червения пипер.

След като зеленчуците омекнат, добавете нарязаните на филийки гъби. Разбъркайте и гответе 2-3 минути.

В тава за печене изсипете запържената смес, добавете боба, кетчупа и доматите. Разбъркайте и сложете тавата в загрята фурна.

Изпечете, докато ястието остане на мазнина.

Поръсете печения боб със свеж магданоз.

Запеченият боб мунг с гъби и домати е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: