Начин на приготвяне
Накиснете стъклените спагети във вода за около 30-40 минути. Аз ги оставих да постоят в хладилника.
Измийте и нарежете пилешкото месо на дребни кубчета. Накълцайте чесъна на ситно и запържете в олио месото и чесъна в тиган. Добавете една-две-три щипки сол.
Измийте и нарежете лука, пиперката и гъбите на ситно. Изплакнете и изцедете бобените кълнове. Добавете всички зеленчуци в тигана при пилешкото месо и подправете със сол и черен пипер. Оставете да се готвят около 20-25 минути.
След като зеленчуците омекнат напълно и месото се сготви, извадете стъклените спагети от водата и ги изцедете, след това ги добавете към месото и зеленчуците.
Тук вече добавяме соевия сос - количество по вкус и желание.
Разбъркайте всички продукти за спагетите по китайски добре, може да се долее малко вода.
Отново разбъркайте и оставете азиатски стъклени спагети с пиле, гъби и кълнове от боб Мунг да се задуши за поне още 10-15 минути.
Не гответе на много силен огън стъклени спагети с пиле, гъби и кълнове от боб Мунг.