Крем Пастичера (Pasticcera)

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Крем Пастичера (Pasticcera)
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Не тръгвайте да правите торта, докато не овладеете изкуството да приготвяте Крем Пастичера"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 550 мл
  • яйца - 2 бр.
  • жълтъци - 2 бр.
  • захар - 120 г
  • ванилова захар - 10 г
  • брашно - 50 г или нишесте
* мерки и количества

Начин на приготвяне

500 мл от млякото, захарта и ванилията се загряват на слаб до умерен огън.

Яйцата, жълтъците и брашното с останалото мляко се разбиват добре, така че да няма бучки, и тази смес се налива при горещото мляко.

Всичко се връща на котлона и се вари при непрестанно разбиване около 10 минути или до сгъстяване на кремчето.

След като е готово, се разсипва в купички и се комбинира с плодове, бисквити, шоколад или според вашите предпочитания.

Крем Пастичера се използва и за торти, сладкиши, пълнеж за кремки, еклери и различни сладкарски изделия.

Не се колебайте да го включите в направата на вашите любими десерти и сладки изкушения.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: