Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Крем пита»Крем пита с ванилов крем

Крем пита с ванилов крем

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Крем пита с ванилов крем
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Погрижили сме се да има за всеки парче от тази неустоима крем пита - взимайте"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 300 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • захар - 50 г
  • яйца - 1 бр. малко
  • мая - 7 г от кубче
  • краве масло - 60 г
  • лимонова кора - настъргана
  • ванилия - 1 прахче
  • за крема
  • прясно мляко - 250 мл
  • захар - 50 г
  • брашно - 20 г
  • жълтъци - 2 бр.
  • ванилия - 2 прахчета
  • за поръска
  • захар - на гранули
  • и още
  • вишни - от сладко (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете леко прясното мляко и разтворете маята и захарта в него. Пресейте брашното с щипка сол. Към него добавете яйцето, ванилията и настърганата лимонова кора. Излейте прясното мляко.

Започнете да месите, като от време на време добавяте от омекналото краве масло. Измесеното тесто поставете в купа, покрийте с парче найлон и кърпа. Загрейте фурната на 50 градуса, изключете я и поставете купата с тестото.

Докато тестото втасва, направете вкусен ванилов крем. В тенджерка налейте прясното мляко, добавете захарта, брашното и жълтъците. Сложете съда на котлона и бъркайте, докато кремът се сгъсти.

Ароматизирайте с две прахчета ванилия и охладете. Разделете втасалото тесто на две еднакви части. Разточете ги на кръг на набрашнена повърхност. Върху едната изсипете крема и по желание наредете плодове от сладко от вишни или компот от вишни. Покрийте с другия разточен лист.

Прехвърлете крем питата в тава, застлана с хартия за печене. Оставете отново да втаса за 30 мин., след което намажете с прясно мляко, поръсете със захарни гранули.

Изпечете сладката пита на 180 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор за около 35 мин., или до приятен загар.

Изчакайте крем пита с ванилов крем да се охлади напълно, преди да я нарежете.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: