Начин на приготвяне
Жълтъците се разбиват с двата вида захар до кремообразна смес.
В друга купа се смесват брашното, нишестето и една четвърт от млякото. Разбъркват се, докато се обединят до еднородна гладка смес.
Останалото мляко се затопля на котлона и при непрекъснато бъркане на струйка се добавя към разбитите жълтъци.
След това се прибавя и кашата от брашно, нишесте и мляко.
Ваниловият крем се слага на котлона на ниска температура. Разбърква се непрекъснато, за да не стане на бучки. Когато се сгъсти, се дръпва от котлона и се оставя да изстине.
Сметаната се разбива и на няколко пъти се добавя към изстиналия ванилов пудинг. Разбърква се с леки въртеливи движения с помощта на шпатула.
Готовият крем Парадайз се насипва в купички, чаши или бурканчета, гарнира се със сметана и сладко по желание, след което е готов за сервиране.