Солени бисквити със семена

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор336851
17/04/2019
"Колкото и високо да вдигнете кутията със солените бисквитки, няма как да ги опазите от лакомниците, които просто ги обожават"
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции24
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо705
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • брашно от лимец - 1 ч.ч.
  • царевичен грис - 1 ч.ч.
  • лимецови трици - 1 ч.ч.
  • маково семе - 2 шепи
  • сусам - 3 шепи
  • слънчогледови семки - около 1 и ½ ч.ч. накиснати (сурови)
  • чубрица - 3 щипки
  • босилек - 3 щипки сушен и стрит
  • джоджен - 1 щипка сушен и стрит
  • хималайска сол - 1 ч.л.
  • шарлан - 3 с.л.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • оцет - 1 с.л. ябълков
  • вода - около 1 и ½ ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти омесваме в меко и леко лепкаво тесто. Като единственото специфично е, че суровите слънчогледови семки предварително сме накиснали за около половин час, за да се събудят семките, а хлебната сода - заливаме с ябълковия оцет, за да се активира.

В намазана с шарлан голяма тава, разстиламе тестото с длан и после с малка точилка, разточваме равномерно - с дебелина 5 мм.

Накрая с назъбен нож (заради семките) нарязваме на равномерни квадратчета.

Печем крекерите на 200 градуса – 20-30 минути, като въртим тавата от време на време, за да се изпекат равномерно.

Готово изпечените соленки се прибират в кутия за бисквити и след като леко се охладят, се затваря кутията, за да не изсъхват солените бисквити и най-вече да се запази тяхната мекота!

Чудно вкусни, мекички и хрупкави!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар