Макарони на фурна за диабетици

МариянаМариянаМастър Шеф7272616056
17/04/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене18 мин.
Общо33 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо356
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • захарин - 1 ч.л. течен Суитли
  • макарони - 250 г пене ригате, пълнозърнести
  • сол - 1 щипка
  • вода - за варенето на макароните
  • масло - 4 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слага се тенджерка с вода да ври на котлона. Подправя се с щипка сол.

Изсипват се макароните и се варят до пълната им готовност. Докато ги варим, можем да си извадим с виличка едно и да видим дали се е сварило добре. След като ги сварим ги отцеждаме от вадата.

Докато се варят, в купа разбиваме с телена бъркалка или вилица три яйца много добре. Прибавяме 1 ч.л. течен захарин Суитли и 2 с.л. масло отново разбиваме.

Маслото е хубаво да ни е леко размекнато. Добавяме прясното мляко и продължаваме да разбиваме до еднородна смес. Намазваме тавичка с масло - дъното и стените ѝ.

Изсипваме към макароните течната смес и объркваме. Тази смес се изсипва в тавичката.

Печем сладките макарони на фурна на 180°C за около 30 мин, докато леко се зачервят макароните и течността се сгъсти.

Вече готови, режем макароните на фурна за диабетици на квадрати и поднасяме.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар