Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Картофени кюфтета»Картофени кюфтета с пушен бекон и лопуш

Картофени кюфтета с пушен бекон и лопуш

Картофени кюфтета с пушен бекон и лопуш
Снимка: Росица Петрова
3 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Картофени кюфтета с пушен бекон и лопуш - липсва им само млечен сос и са готови"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг (6 - 7 бр.)
  • пресен лук - 2 стръка
  • лопуш - 15 листа
  • пушен бекон - 150 г
  • сирене - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • за овалване
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 100 г
  • за соса
  • кисело мляко - 200 г
  • пресен чесън - 1 стрък
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете листата от лопуш и ги залейте с вряла вода.

Сварете картофите в подсолена вода за 30 минути до готовност. Изцедете листата и ги нарежете на ивици.

Нарежете лука и бекона на ситно.

Сварените картофи обелете и намачкайте на пюре. Прибавете към тях лука, листата от лопуш, ситно нарязания бекон, сиренето, едно яйце и подправки на вкус.

Разбъркайте добре и с намазнени ръце оформете кюфтета.

В друг съд разбийте другите две яйца.

Започнете да потапяте кюфтетата първо в яйце и после в галета.

Застелете тава с хартия за печене и наредете картофените кюфтета. Полейте ги с малко олио и ги сложете в загрята фурна на 200 градуса за 25-30 минути, докато се запекат.

През това време си пригответе млечния сос. Нарежете на ситно пресния чесън и магданоза. Прибавете ги към киселото мляко. Добавете сол на вкус и разбъркайте.

Поднесете картофените кюфтета топли с млечния сос.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: