Боб с пушен бекон

Боб с пушен бекон
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 2
28/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Не може да устоите на миризмата на този боб с бекон, особено ако сложим на масата и току що изпечена питка"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г
  • бекон - 300 г пушен
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена суха
  • олио
  • сол
  • брашно - 1с.л.
  • червен пипер - 1ч.л.
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобчето го покривам с вода и го слагам да поври 3 минути. Изхвърлям водата, изплаквам и наливам нова вода. Нарязвам моркова и лука на ситно и ги добавям към боба. Варя на слаб огън до готовност.

Прехвърлям боба с част от бульона в тава. Добавям нарязаните бекон, суха чушка и джоджен. Слагам и рендосания домат и посолявам. В тиган загрявам малко олио и запържвам брашното, слагам червеният пипер и разбърквам.

Изсипвам запръжката при боба и разбърквам. Запичам в загрята фурна на 200 градуса около 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: