Начин на приготвяне
Измийте и почистете листата от лопуш и ги залейте с вряла вода.
Сварете картофите в подсолена вода за 30 минути до готовност. Изцедете листата и ги нарежете на ивици.
Нарежете лука и бекона на ситно.
Сварените картофи обелете и намачкайте на пюре. Прибавете към тях лука, листата от лопуш, ситно нарязания бекон, сиренето, едно яйце и подправки на вкус.
Разбъркайте добре и с намазнени ръце оформете кюфтета.
В друг съд разбийте другите две яйца.
Започнете да потапяте кюфтетата първо в яйце и после в галета.
Застелете тава с хартия за печене и наредете картофените кюфтета. Полейте ги с малко олио и ги сложете в загрята фурна на 200 градуса за 25-30 минути, докато се запекат.
През това време си пригответе млечния сос. Нарежете на ситно пресния чесън и магданоза. Прибавете ги към киселото мляко. Добавете сол на вкус и разбъркайте.
Поднесете картофените кюфтета топли с млечния сос.
Добър апетит!