Крехки запечени пържоли с билки и богат сос

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф81624611161
18/04/2019
"Да приготвиш ароматни запечени пържолки е нещо повече от изкуство, това е свещенодействие, в което малцина са посветени"
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 001
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази рецепта е важно свинското месо да е със стайна температура.

Пържолите са нарязани с подходящата дебелина, затова не ги изтъняваме. Месото не се мие, а се попива добре от всички страни с готварска кърпа.

Изсушените билки стриваме добре и съм тях прибавяме листата от салвия и 2 с.л. от зехтина.

Върху лист стреч фолио поръсваме на равномерен пласт от билковата комбинация.

Свинските пържоли овкусяваме със сол и прясно смлян черен пипер.

Подреждаме ги върху фолиото и завиваме на руло. Така те ще престоят за около час, като по този начин месото ще поеме по-добре от аромате.

След това ги потапяме, заедно с полепналите билки в маринатата. Тя се състои от прясно мляко, бяло вино сока от лимона, нарязаните на шайби скилидки чесън и зехтина.

Покриваме съда със стреч фолио и го оставяме в хладилник за едно денонощие.

В нагорещен тиган загряваме свинска мас. В нея запечатваме за кратко от двете страни отцедените от маринатата свински пържоли.

Използвайте щипка при обръщането на пържолите. Пробождането с вилица ще освободи ценните соковете от месото.

Прехвърляме вратните пържоли в тавичка.

С бялото вино деглазираме дъното на тигана, в който сме запечатали месото. Сместа прибавяме в тавичката, заедно с билковата марината.

Покриваме плътно с алуминиево фолио тавичката и печем за 15-20 минути на 200 градуса.

След като извадим запеченото месо го оставяме да почине 10-15 минути, като не отстраняваме фолиото.

През това време приготвяме соса с билки и горчица (по рецепта).

Поднасяме свинските пържоли в комбинация със сос, богат на текстури и аромати.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар