Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Крехки пържоли на фурна със сос от топено сирене

Крехки пържоли на фурна със сос от топено сирене

редакция:
Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Крехки пържоли на фурна със сос от топено сирене
Снимка: Мария Симова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Пържоли за лакомници - хапвайте и да ви е сладко."

Необходими Продукти

  • пържоли - 1 кг свински
  • лук - 1 глава
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • прясно мляко - 3 - 4 с.л.
  • вода - 150 мл топла
  • топено сирене - 100 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете добре пържолите, поставете ги в голяма купа.

Смелете лука в блендер и го добавете към тях, разбъркайте добре като втривате лука в месото.

В тиган нагрейте олиото на силен огън и подредете пържолите в него и запържете от двете страни за минута, само да се запечата.

Подредете пържолите в тава, посолете на вкус и поръсете с черен пипер.

В същия тиган, добавете прясното мляко и нарязаното на малки парчета топено сирене. При непрекъснато бъркане към тях наливайте топлата вода на етапи, докато сиренето се разтопи напълно до гладка и течна смес.

Поръсете соса с черен пипер, но не посолявайте, защото сиренето е достатъчно солено.

Залейте пържолите със соса и поставете тавата в предварително загрята на 160 градуса фурна, печете за 20 минути. След тези 20 минути сервирате най-нежните и вкусни пържоли на своите близки!

Крехките пържоли на фурна със сос от топено сирене са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: