Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Крехки свински пържоли във винен сос

Крехки свински пържоли във винен сос

Крехки свински пържоли във винен сос
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Колкото и крехки да са свинските пържолки, с едно сосче биха били много по-вкусни и ароматни"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 450 грама от рибица
  • лук - 1 глава
  • пилешки бульон - 200 мл
  • масло - бучка
  • бяло вино - 200 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте свинските пържолки и ги поръсете с черен пипер и сол, след което ги оставете да престоят така 30-тина минути.

В тиган разтопете маслото и запечатайте овкусените пържоли и от двете страни. Извадете ги.

В същия тиган сипете 2 лъжици зехтин. Запържете наситнения лук и добавете брашното, гответе няколко минути.

Прибавете виното, а след още 3-4 минути налейте и пилешкия бульон. Когато сместа заври, свалете от огъня и пасирайте.

Върнете на огъня пасирания сос и пуснете вътре пържолите. Задушавайте за 5 минути и изключете котлона.

Крехките свински пържоли във винен сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: