Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Картофи с пармезан, розмарин и масло

Картофи с пармезан, розмарин и масло

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Картофи с пармезан, розмарин и масло
Снимка: Храна за Душата
9 / 11с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Всички картофки си мечтаят да се озоват в една тава в компанията на масло, пармезан и уханен розмарин"

Необходими Продукти

  • пресни картофи - 1 кг
  • масло - 125 г
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • пармезан - 50 г
  • розмарин - 2 - 3 стръка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бланширайте пресните картофки за кратко в подсолена вряща вода.

Накълцайте листенцата на клонките розмарин, поставете в дълбока купа и пресовайте скилидките чесън.

Настържете пармезана на ситно ренде и го прибавете. Налейте зехтина и разбъркайте до получаване на гъста паста.

Извадете бланшираните картофи от водата и ги прехвърлете още горещи в купата при пармезана, розмарина и чесъна.

Разбъркайте добре, за да полепне сместа и прехвърлете в тавичка.

Прехвърлете картофите във фурната и печете за 20-25 минути на 200°C.

Разтопете пакетче масло в касерола на котлона. Когато маслото се разтопи, увеличете температурата и запържете до карамелен цвят. Прецедете кафявото масло през фина цедка и прехвърлете в сосиера.

Залейте ароматните пармезанови картофки с препърженото масло, поръсете финално с пармезан и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: