Начин на приготвяне
Накиснете боба от предната вечер във вода, а на следващия ден го сварете с малко сол и мазнина до готовност.
В дълбок съд загрейте мазнината. Използвайте колкото е необходимо, за да се запържи килограмът лук, който предварително е накълцан.
Щом лукът омекне, сипете отцедения сварен боб и овкусете плънката със сминдух, джоджен, чубрица, червен пипер и сол на вкус.
Разбъркайте добре и отнемете от котлона.
Напълнете чушките с бобената смес и ги подредете пълнените чушки с боб в намазнена тава.
Сложете пълнените чушки с боб да се изпекат до готовност в умерена фурна.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за пълнени пиперки с боб или пълнени сушени чушки.
Коментари
Баба ми я правеше едно време.Ех години, години ! .. ;)