Начин на приготвяне
Сложете на котлона да кипне вода и я подсолете. Сложете в нея червените сухи чушки да се попарят. След това ги обелете и хубаво ги почистете от дръжките и семето им.
В купа нарежете на ситни всичкия праз и го овкусете със смления черен пипер и сол на вкус.
Така приготвената плънка е готова за пълненето на чушките. В всяка от тях се слага предварително 1 чаена лъжичка олио.
Напълнените чушки се нареждат в приготвена тавичка, която е нужно да е дълбока. Останалото олио се разлива върху пълнените чушки, като се прибавят и две кафеени чаши вода.
Сложете тавата в умерена фурна и печете ястието около 20 минути. По желание може да залеете пълнените чушки с праз с разреден с вода зелев сок.
Коментари