Пролетна салата с фаршировани яйца

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
392
3k
2k
900
24/04/2019
"Когато имате твърде много яйца и нямате идеи какво да ги правите, ние предлагаме да опитате тази Пролетна салата с фаршировани яйца "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 531
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • За салатата
  • зелена салата - 1 - 2 бр.
  • репички - 1 - 2 връзки
  • краставица - 1 - 2 бр.
  • пресен чесън - 1 - 2 връзки
  • пресен лук - 1 - 2 връзки
  • чери домати - 100 г
  • За фаршированите яйца
  • яйца - 4 бр.
  • майонеза - 2 - 3 с.л.
  • горчица - 2 - 3 с.л.
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества
Зелена Салата

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Сварете 3-4 яйца твърдо за 9-10 мин. Охладете ги под студена вода, за да ги обелите след това по-лесно.

Нарежете марулята, репичките, краставицата и чери доматите. Поставете зеленчуците в дълбока купа за салата. Добавете пресните лук, чесън и половин връзка копър, нарязани на ситно.

Разполовете сварените яйца внимателно и извадете жълтъците. Поставете ги в купичка и добавете майонезата и горчицата. Подправете с пушен червен пипер, черен пипер и сол на вкус.

Добавете накълцани ситно няколко стръка копър и разбъркайте. Напълнете белтъците със сместа.

Подправете зелената салатата със зехтин, прясно изстискан сок от лимон и сол. Разбъркайте добре и подредете отгоре фаршированите яйца.

Гарнирайте с цели стръкчета копър и сервирайте.

Красива бамбукова купа конус 20 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Красива бамбукова купа конус 20 см
20.99 лв.
Виж ››

Красива и удобна за ползване бамбукова купа конус за сервиране на салати, плодове, сладкиши, снаксове. Изработена от бамбук, качеството на бамбуковата купа е гарантирано. Тя ще ви служи дълго време, разнообразявайки интериора на вашата кухненска трапеза.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар