Разкошна торта с шоколадов крем и сладко от портокали

22/04/2019
"Когато влагаш цялото си сърце в това, което правиш, получаваш Разкошна торта с шоколадов крем и сладко от портокали "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо380
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • 3а блата
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 10 с.л
  • вода - 150 мл
  • олио - 150 мл
  • бакпулвер - 1 пак.
  • какао - 4 с.л.
  • брашно - 200 г
  • прясно мляко - за сиропиране на блатовете или/или ликьор
  • За крема
  • маскарпоне - 500 г леко разбито
  • шоколад - 200 г течен
  • сметана - 200 г разбита, сладкарска
  • ядки - по избор
  • сладко - 1 бурканче от портокали или мандарини.
  • за украса и измазване
  • масло - 500 г меко
  • кондензирано мляко - 200 г охладено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се сухите съставки, яйцата и захарта и се разбиват добре. Добавя се 1/2 от сухата смес и се разбива леко, след което се добавя течната и накрая останалата суха част.

Получената смес се пече в предварително загрята на 180 г фурна до суха клечка. За тази торта съм направила 2 дози в тавичка 24 см.

Готовият блат се оставя да се охлади и се реже на 2 или 3 части, които се сиропират леко.

Маскарпонето се разбива леко и към него се добавят течният шоколад, сметаната и ядките. Може да разделите крема на две части и към едната да добавите сладкото от портокали или мандарини.

Тортата се сглобява, като се редуват блатовете и крем, отгоре се измазва с маслен крем.

За приготвянето на масления крем маслото се разбива много добре за 1 минути, след което към него се добавя студеното кондензирано мляко и се разбива още 5 минути.

Украсете тортата с много фантазия, приберете за няколко часа в хладилник. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар