Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Шоколадов кейк с портокал и лешници

Шоколадов кейк с портокал и лешници

Шоколадов кейк с портокал и лешници
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"И да не сте посмели повече да поднасяте кафе, без да сте приготвили към него шоколадов кейк с портокал и лешници"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • портокал - 1 бр. (голям)
  • шоколад - 100 г черен
  • какао - 1 с.л.
  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • лешници - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргваме кората на портокала и изцеждаме сока.

В купа разбиваме яйцата и захарта. Прибавяме половината от олиото.

На водна баня разтопяваме шоколада и към него добавяме останалото олио. Разбъркваме до получаване на еднородна смес.

На тънка струя прибавяме шоколада към яйчената смес при непрекъснато бъркане.

Прибавяме сока и кората от портокала, брашното, какаото и накрая бакпулвера.

Разбъркваме всичко и сместа за кейка е готова.

Подмазваме форма за кекс или тавичка, изсипваме кейковото тесто и накрая нареждаме лешниците.

Печем с студена фурна на 170 градуса с вентилатор за около 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: