Начин на приготвяне
Смесват се сухите съставки, яйцата и захарта и се разбиват добре. Добавя се 1/2 от сухата смес и се разбива леко, след което се добавя течната и накрая останалата суха част.
Получената смес се пече в предварително загрята на 180 г фурна до суха клечка. За тази торта съм направила 2 дози в тавичка 24 см.
Готовият блат се оставя да се охлади и се реже на 2 или 3 части, които се сиропират леко.
Маскарпонето се разбива леко и към него се добавят течният шоколад, сметаната и ядките. Може да разделите крема на две части и към едната да добавите сладкото от портокали или мандарини.
Тортата се сглобява, като се редуват блатовете и крем, отгоре се измазва с маслен крем.
За приготвянето на масления крем маслото се разбива много добре за 1 минути, след което към него се добавя студеното кондензирано мляко и се разбива още 5 минути.
Украсете тортата с много фантазия, приберете за няколко часа в хладилник. Да ви е сладко!