Перфектен хляб с лимец

YsmiwkaYsmiwka
Новак
7
39
17
36
24/04/2019
"Да приготвиш перфектен хляб с лимец е лесно - просто го пригответе по тази рецепта "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 207
  • Преглеждания за месеца610
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • брашно - 300 г бяло
  • брашно от лимец - 200 г
  • вода - 300 мл хладка
  • мая - 1 суха на Д - р Йоткер
  • сол - 1 щипка
  • зехтин - 2 с.л.
  • семена - за поръсване по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме маята със хладката вода и зехтина и оставяме настрани за 5 минути да шупне.

В купа смесваме двата вида брашно и солта.

След като маята е починала, я добавяме към брашното. Бъркаме с дървена лъжица, докато се образува тесто.

Изсипваме сместа, където ще месим, и омесваме тестото 5 минути.

След като е готово тесто, го оформяме и го слагаме във формата, която ще го печем.

Намазваме със зехтин и поръсваме със семена по желание. Слагаме го да втаса за 40-50 минути във фурна на 50 градуса.

След като е втасал, го печем на 200 градуса за 30 40 минути. Проверявайте с клечка дали е готов лимецовият хляб отвътре. Ако отвън ви се стори доста изпечен, а отвътре е суров, го покрийте с хартия за печене или фолио.

Печене хляба с лимец до готовност и хубава коричка.

Приятен апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар