Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб от лимец

Хляб от лимец

Хляб от лимец
Снимка: Пламена Иванова Екимова
1 / 3
14/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
"Семейството ви заслужава само най-доброто, зарадвайте го със здравословен хляб с лимец"

Необходими Продукти

  • брашно от лимец - 500 г
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • слънчогледови семки - сурови
  • тиквени семки - сурови
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В чашка се смесват 1 ч.л. сода в 2 с.л. кисело мляко.

В купа се смесват брашното от лимец, 500 мл топла вода, зехтин и сол. Добавят се и содата с киселото мляко. Разбърква се до получаване на ластично тесто.

По избор към сместа може да се добавят слънчогледови и тиквени семки.

Изсипва се в правоъгълна форма за кекс, покрита с хартия за печене.

Слага се в предварително загрята фурна.

Пече се на 180⁰С и вентилатор за 1 час.

Като стане готов, се завива в кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ирена Иванова
Ирена Иванова
Здравейте! Колко гр брашно от лимец и колко мл вода се слага?
01.12.2023 17:44