Бургери с печено агнешко и яйчена салата

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър384111
29/04/2019
"Който има печено агнешко, непременно да опита тези уникални бургери с впечатляващ вкус "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо506
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • питки за бургери - 4 бр.
  • печено агнешко месо - 200 г
  • червен лук - 1/2 глава
  • рукола - 100 г
  • За яйчената салата
  • яйца - 4 - 5 бр. (предварително сварени)
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 150 - 180 мл
  • лимони - 1 бр.
  • пресен лук - 2 стръка
  • черен пипер
  • сол
  • За медената горчица
  • горчица - 2 - 3 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Отделете жълтъците на яйцата и ги поставете в купата на пасатора. Добавете сока на половин лимон, олиото и щипка сол. Поставете пасатора на дъното на купата и изтеглете бавно, пасирайте, като издърпвате нагоре до получаване на гладка и гъста яйчена майонеза.

Обелете и нарежете на парченца четири-пет сварени яйца. Поставете ги в купа и подправете с черен пипер. Накълцайте ситно пресния лук и добавете. Смесете с яйцата с майоенезата и разбъркайте салатата.

Смесете в купичка равни количества мед и горчица и разбъркайте.

Разполовете питките за бургерите и ги запечете в сух тиган за кратко. Намажете ги с медената горчица и сипете от яйчената салата.

Накъсайте печеното агнешко месо на конци и поставете върху салатата, добавете слайсове червен лук и свежи листа рукола.

Похлупете с горната част на хлебчето и сервирайте.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар