Лазаня по български

Super MamASuper MamAНовак39
26/04/2019
"Побългарихме малко лазанята, но ако я опитате, ще видите, че е било за добро "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 730
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се смесва с наситнения лук, подправките и 1 бр. яйце. Аз лично сложих и малко брашно, понеже така по-лесно става на "трохи". Запържва се в тиган с нагорещено олио, добавят се доматите на кубчета, дом. пюре и малко вода и се задушават 5 - 7 мин.

През това време в тенджера с вряща вода се потапят корите за лазаня една по една, понеже иначе се слепват (специално тези кори) за около 1-2 мин. Досадно и бавно е, но си струва.

Нареждат се в тавичка, намазнена с олио, като се слага ред кори, ред кайма и така, докато не свърши каймата и последният пласт е кори.

Тавата се покрива с фолио и лазанята се пече на предварително загрята фурна на 180-190 градуса се пекат 25 мин.

През това време правим заливката: гасим содата в кис. мляко, разбиваме 2-те яйца, добавяме кис. мляко, олиото, брашното и кашкавала.

След 25 мин, когато махнем фолиото, добавяме заливката и печем лазанята по български до готовност около 15 мин.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар