Задушен юрдек

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
328330
Задушен юрдек1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • юрдек - 1 дива патица
  • естрагон
  • червен пипер
  • черен пипер - млян
  • сол
  • за маринатата
  • вода - 1 л
  • вино - 500 мл
  • карамфил - 3 - 4 зърна
  • черен пипер - 10 зърна
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 парче
  • лук - 1 глава
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички продукти за маринатата, като нарежете зеленчуците едро. Кипнете я за 15 минути и накиснете в нея юрдека за 1 нощ.

На следващия ден порционирайте юрдека, и нарежете дребно зеленчуците.

Загрейте олио и запържете месото от всички страни. Извадете го и запържете зеленчуците. Добавете месото. Долейте от маринатата, като разредите с вода и оставете да се задушава до пълна готовност на месото.

Накрая добавете малко естрагон, сол при нужда, черен и червен пипер. Ако сосът ви се стори рядък, може да го сгъстите с малко разредено с вода нишесте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

х.т.
х.т.
маринатата не се консумира,нито зеленчуците от нея
11.08.2013 16:06