Задушен петел

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Задушен петел1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
5
"Разбира се, че ще го поднесете с чаша червено вино"

Необходими Продукти

  • петел - 2 кг.
  • лук - 3 глави
  • моркови - 3 бр.
  • масло - 150 гр.
  • мас - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • коняк - 1 к. ч.
  • червено вино - 200 мл.
  • доматено пюре - 3 - 4 с.л.
  • гъби - 200 гр.
  • чесън - 3 скилидки
  • дафинов лист
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Петелът се нарязва на порции и се слага в сгорещената мас. Прибавят се нарязаните моркови и лук и се разбърква. Прибавя се и коняк. След няколко минути се прибавят и виното, брашното размито с доматеното пюре, подправките и 100 мл вода.

Вари се на тих огън, докато месото от петел по омекне. Прибавят се и задушените в масло гъби и се доварява.

Накрая се прибавя и нарязания магданоз в ястието от задушен петел.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
56
41
31
20
10
Дай твоята оценка: