Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Задушен зелен боб

Задушен зелен боб

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Задушен зелен боб
Снимка: Lenka
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Може да се консумира като основно ястие или като гарнитура - във всеки случай е много е вкусно!"

Необходими Продукти

  • зелен боб - 500 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • белени домати - 400 г консерва
  • магданоз - нарязан
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 к.л.
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука и чесъна обелете, нарежете на ситно, моркова нарежете на шайби.

Сложете ги в загрято олио и задушавайте 10-тина минути.

Добавете зеления боб и бъркайте.

След няколко минути добавете белените домати, нарязания магданоз, сол и пипер.

Сложете капак и задушавайте 15 минути, добавете вода и задушавайте още 45 минути.

Консумирайте задушения зелен боб с картофено пюре или ориз.

Може да поднесете и като гарнитура към месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: