Начин на приготвяне
Забъркваме сместа за палачинките, като в дълбока купа чукваме яйцата и слагаме солта, разбиваме с миксер. След това добавяме захарта и прясното мляко и разбиваме пак. Накрая добавяме пресятото брашно, като сме сложили бакпулвера. Добавяме и какаото.
Приготвяме какаовите палачинки в подходящ тиган. Получават се около 11 палачинки.
Приготвяме и крема за сладкиши, той е без варене и се разбира с миксер като в подходящ за разбиване съд сложим студеното прясно мляко и изсипем пакетчето с крема и добавим захарта. Разбиваме за 4 минути.
Във форма с махащо се дъно най-отдолу слагаме една цяла пачинка и нанасяме тънък слой от крема. Другите палачинки ги намазваме с течен шоколад и ги навиване на руло.
Попълваме долния ред с навитите палачинки и мажем с крем отгоре. След това слагаме отгоре другите палачинки, аз ги нарязах. Покриваме отгоре с остатъка от крема.
Украсата е според предпочитанията Ви. Аз украсих палачинковата торта с перлени топчета и шоколадови пиленца, защото я приготвих за Великден.
Тортата с навити палачинки и шоколад е готова.