Начин на приготвяне
Почистете спанака и го сварете. През това време разбийте яйцата с ванилията и захарта на пухкав крем.
Готовия спанак пасирайте и прибавете към яйчената смес заедно с една чаша олио. Постепенно прибавете и пресятото брашно с бакпулвера.
В кръгла тава, която е предварително намазана с олио или масло и поръсена с брашно, изсипете сместа за блата. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса около 1 час.
Проверявайте готовността на блата с дървено шишче, което трябва да излезе сухо. Оставете да изстине и разрежете на отделни блатове /моите излезнаха 2/.
Започнете с приготвянето на крема. Почистете ягодите и ги пасирайте с 5 с.л. пудра захар.
Разбийте маскарпонето, крема сиренето и заквасената сметана с миксер и добавете пасираните ягоди.
Добавете предварително набъбналия желатин към крема и разбийте за кратко.
Започнете със сглобяването на тортата. В подходяща чиния поставете ринг или използвайте форма за торта с отлепващо дъно.
Поставете блата, а отгоре залейте с крема и така, докато свършат блатовете. Отгоре завършете с крем.
Украсете тортата според въображението си. Оставете да стегне в хладилник за 1 денонощие.
Да ви е сладко!
Източник: Didi`s kitchen
Коментари