Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Ягодово-спаначена торта

Ягодово-спаначена торта

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6872k3
Ягодово-спаначена торта
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
2 / 4
30/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Перфектната торта, която е хем много вкусна, хем много красива"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче (10 г)
  • ванилия - 1 бр.
  • захар - 1.5 ч.ч.
  • спанак - 200 г /изчистен/
  • олио - 1 ч.ч.
  • За крема
  • маскарпоне - 500 г
  • крема сирене - 200 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • ягоди - 500 г + за украса
  • пудра захар - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете спанака и го сварете. През това време разбийте яйцата с ванилията и захарта на пухкав крем.

Готовия спанак пасирайте и прибавете към яйчената смес заедно с една чаша олио. Постепенно прибавете и пресятото брашно с бакпулвера.

В кръгла тава, която е предварително намазана с олио или масло и поръсена с брашно, изсипете сместа за блата. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса около 1 час.

Проверявайте готовността на блата с дървено шишче, което трябва да излезе сухо. Оставете да изстине и разрежете на отделни блатове /моите излезнаха 2/.

Започнете с приготвянето на крема. Почистете ягодите и ги пасирайте с 5 с.л. пудра захар.

Разбийте маскарпонето, крема сиренето и заквасената сметана с миксер и добавете пасираните ягоди.

Добавете предварително набъбналия желатин към крема и разбийте за кратко.

Започнете със сглобяването на тортата. В подходяща чиния поставете ринг или използвайте форма за торта с отлепващо дъно.

Поставете блата, а отгоре залейте с крема и така, докато свършат блатовете. Отгоре завършете с крем.

Украсете тортата според въображението си. Оставете да стегне в хладилник за 1 денонощие.

Да ви е сладко!

Източник: Didi`s kitchen

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Много интересна комбинация! Браво!
01.05.2019 02:23
1
1
Покажи всички подкоментари
Светла
Светла
Страхотна торта, много лека и приятна. Вкусът е уникален.
30.04.2019 14:13
1