gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Дроб Сарма»Агнешка дроб сарма с кашкавалена заливка

Агнешка дроб сарма с кашкавалена заливка

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8947k3k2k1
Агнешка дроб сарма с кашкавалена заливка
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 4
30/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8

Необходими Продукти

  • агнешки дреболии - 800 г
  • гъби - 200 г бланширани
  • лапад - около 10 - 14 бр., с по - големи петури
  • пресен лук - 2 връзки, бялата част
  • ориз - 2 к.ч.
  • джоджен - 1 връзка
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • масло - 2 с.л. за подмазване на тавата
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • масло - 40 г
  • растителна мазнина - 5 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • За заливката
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 2 к.ч.
  • кашкавал - 1 ч.ч. настърган
  • сол - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме листата от лапада и ги почистваме от дръжките. Бланшираме ги за минута-две във вряща подсолена вода. Прехвърляме ги в купа с лед.

След като се охладят с половината от тях покриваме дъното на тавичката, в която ще печем ястието. Нея предварително я намазваме с масло.

Агнешките дреболии измиваме добре и заливаме със студена вода. В нея прибавяме 1 ч.л. сол.

Поставяме съда на котлона и варим на умерен огън около 45-50 минути. Периодично обираме образувалата се пяна по повърхността.

Бульона прецеждаме и запазваме, а охладените дреболии нарязваме на ситни зарчета. При мен преобладава черният дроб.

В съд с нагорещена мазнина задушаваме нарязания на ситно зелен лук.

След като омекне прибавяме последователно гъбите, ориза, нарязаните джоджен и магданоз.

След като оризът промени цвета си и стане стъклен наливаме виното, лимоновия сок и овкусяваме със сол и черен пипер.

След като алкохолът се изпари и течността бъде усвоена прибавяме нарязаните дреболии.

Прибавяме 2 ч.ч. от бульона и след като заври изключваме огъня.

Изсипваме съставките в тавата и след като ги разпределим равномерно, покриваме с останалите листа от лапад.

Дроб сармата се пече във фурна, загрята до 180 градуса за около 25 минути. Време, в което ориза ще се досвари.

През това време подготвяме застройката, като прибавяме към нея настъргания кашкавал.

Заливаме ястието и запичаме още 15 минути на горен реотан до златиста коричка. Поднасяме агнешката гарнитура с печеното агнешко и гарнираме с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: