Начин на приготвяне
В тенджера сваряваме агнешкия дроб и сърцето. Черния дроб го накисваме за около 5 минути в гореща вода, след което го вадим и режем на малки кубчета или парчета.
Щом белият дроб и сърцето са готови, ги изваждаме от бульона и ги оставяме да изстинат. Щом изстинат ги нарязваме по-същия начин при черния дроб.
В голям тиган или тенджера нарязваме лука на кубчета, добавяме олиото и го запържваме, след което добавяме ориза при него за около 2-3 минути, след което добавяме нарязания на дребно зелен лук, подправките и около 200 мл от бульона, в който се е варил белият дроб и сърцето. Запържваме малко, след което добавяме дреболиите.
Щом се позапържат, изсипваме всичко в тава и добавяме останалия бульон, който трябва да е около 800 мл, ако няма толкова, наливаме гореща вода. Печем в силна фурна, като от време на време с дървена лъжица бъркаме.
През това време си правим заливката. В купа чупим яйцата и с вилица ги разбъркваме хубаво, след което добавяме брашното и бъркаме до получаването на гладка смес.
Добавяме киселото мляко и двете щипки сол, разбъркваме отново.
Щом дроб сармата е готова я изваждаме и заливаме със заливката, и я слагаме отново във фурната, но я запичаме само отгоре до зачервяване.
Агнешката дроб сарма със заливка е готова.
Коментари