Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Агнешка дроб сарма без заливка

Агнешка дроб сарма без заливка

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7182
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • агнешки дреболийки
  • печурки - 200 г гъби
  • ориз - 300 г
  • зелен лук - 1 връзка пресен
  • джоджен - 1 китка пресен
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 200 мл
  • вода - 900 мл гореща
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките дреболийки се сваряват в подсолена вода, след като изстинат се нарязват на ситно.

Гъбите се нарязват на филийки, лукът и джодженът се наситняват.

Сгорещява се олиото, запържват се гъбите и лукът, добавя се оризът, да се запържи и той, овкусява се с червения, черния пипер и солта.

Прехвърля се в тавата за печене, добавят се дреболийките и джодженът, сипва се водата, разбърква се и се слага да се пече на 180 градуса, докато ориза поеме водата и се сготви добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Любима рецепта но без заливка ще я направя и аз другия път, може да е по различен вкуса.
25.05.2016 10:55
1
Лидия - Гери
Лидия - Гери
И аз така я приготвям, без заливка.
20.05.2016 15:06
1
Покажи всички подкоментари