Начин на приготвяне
Смесваме в блендера морковите, яйцата, маслото, млякото и захарта и разбиваме всичко за 3 минути.
Добавяме брашното и пускаме блендера за още 30 секунди.
Получената смес изливаме в намазнена форма и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна 35 минути.
За крема смесваме всички съставки и слагаме на тих огън. Готвим, докато се сгъсти.
Когато блатът изстине го разрязваме на две. Изсипваме крема върху едната част и слагаме другата отгоре. Осваряме в хладилника да се охлади за поне 30 минути.
За топинга загряваме сметаната, прибавяме черния шоколад и бъркаме, докато се разтопи. Оставяме морковения сладкиш леко да се охлади и декорираме.
Ако обичаш моркови, опитай непременно нашия морковен кекс или тази вкусна торта с моркови.