Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Морковен сладкиш с шоколадова глазура

Морковен сладкиш с шоколадова глазура

ИскраИскра
Помощник Готвач
1189381482
Морковен сладкиш с шоколадова глазура2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
16
"Моркови и шоколад - няма да повярвате колко добре си подхождат, най-актуалната двойка в сладкарството и в този сладкиш"

Необходими Продукти

  • моркови - 180 г настъргани
  • яйца - 2 големи
  • кокосово масло - 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 4 с.л.
  • кафява захар - 1/2 ч.ч.
  • оризово брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 с.л.
  • за крема
  • кондензирано мляко - 1 консерва
  • масло - 1 с.л.
  • какао - 2 с.л.
  • нишесте - 1 с.л.
  • за топинга
  • течна сметана - 100 мл
  • черен шоколад - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме в блендера морковите, яйцата, маслото, млякото и захарта и разбиваме всичко за 3 минути.

Добавяме брашното и пускаме блендера за още 30 секунди.

Получената смес изливаме в намазнена форма и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна 35 минути.

За крема смесваме всички съставки и слагаме на тих огън. Готвим, докато се сгъсти.

Когато блатът изстине го разрязваме на две. Изсипваме крема върху едната част и слагаме другата отгоре. Осваряме в хладилника да се охлади за поне 30 минути.

За топинга загряваме сметаната, прибавяме черния шоколад и бъркаме, докато се разтопи. Оставяме морковения сладкиш леко да се охлади и декорираме.

Ако обичаш моркови, опитай непременно нашия морковен кекс или тази вкусна торта с моркови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: