Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака с кайма и зеленчуци

Мусака с кайма и зеленчуци

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Мусака с кайма и зеленчуци2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Обикновената мусака става двойно по-вкусна, когато към нея добавите любимите си зеленчуци"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг.
  • лук - 1 глава
  • свинска кайма - 500 гр.
  • зеленчуци - 250 гр.
  • гъби - 150 гр. от буркан
  • чубрица
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържвате лука и добавяте каймата , бъркате докато стане на гранулки. Добавяте зеленчуците и пържите до готовност. Накрая добавяте подправките и изсипвате в тавичка.

Сварявате и пасирате картофите с малко масло. Слагате пюрето във шприц и украсявате върху сместа.

Запичате 5 минути при силна фурна.

Може да се украси с магданоз и филенца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: