Начин на приготвяне
Картофът и тиквичката се измиват, картофът е едър като буца, затова се нарязва на ленти, дебели по 1 см, а после нарязваме на кубчета заедно с тиквичката и обелен морков.
В тенджерка се загрява олио и запържваме ситно нарязан лук, добавя се след минута, морков, картофки и накрая каймата, накъсана на парчета.
След като се запържат за кратко, прибавяме домати от консерва и 1 ч.л. червен пипер.
Разбърква се, сипваме малко вода и овкусяваме с подправките.
Получената зеленчукова смес се прехвърля в подходяща тавичка. Печем на умерена фурна на 180 градуса с вентилатор докато омекнат зеленчуците, отнема доста време.
Ако сте изпуснали повече водата, а зеленчуците са сготвени, просто с лъжица отнемате от водата в тавата.
Приготвя се заливка от разбити яйца, кисело мляко, брашно и настърган кашкавал.
Заливаме мусаката и печем отново да се получи апетитна златиста корича.
Изважда се, нарязваме на квадрати и сервираме с лъжица кисело мляко и магданоз.
Мусаката със зеленчуци и заливка е много вкусна.
Коментари