Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака със зеленчуци и заливка

Мусака със зеленчуци и заливка

Мусака със зеленчуци и заливка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
29/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Добър апетит с нашата вкусна зеленчукова мусака"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр.
  • картофи - 1 голям
  • лук - 1 средна глава
  • моркови - 1 бр.
  • кайма - 250 г
  • магданоз
  • риган
  • олио - 60 мл
  • домати от консерва - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • заливка
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • брашно - 1 с.л.
  • кашкавал - 100 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофът и тиквичката се измиват, картофът е едър като буца, затова се нарязва на ленти, дебели по 1 см, а после нарязваме на кубчета заедно с тиквичката и обелен морков.

В тенджерка се загрява олио и запържваме ситно нарязан лук, добавя се след минута, морков, картофки и накрая каймата, накъсана на парчета.

След като се запържат за кратко, прибавяме домати от консерва и 1 ч.л. червен пипер.

Разбърква се, сипваме малко вода и овкусяваме с подправките.

Получената зеленчукова смес се прехвърля в подходяща тавичка. Печем на умерена фурна на 180 градуса с вентилатор докато омекнат зеленчуците, отнема доста време.

Ако сте изпуснали повече водата, а зеленчуците са сготвени, просто с лъжица отнемате от водата в тавата.

Приготвя се заливка от разбити яйца, кисело мляко, брашно и настърган кашкавал.

Заливаме мусаката и печем отново да се получи апетитна златиста корича.

Изважда се, нарязваме на квадрати и сервираме с лъжица кисело мляко и магданоз.

Мусаката със зеленчуци и заливка е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Перфектна!
23.08.2020 19:20