Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Терин»Терин със зеленчуци и кайма

Терин със зеленчуци и кайма

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Терин със зеленчуци и кайма1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г телешка
  • моркови - 2 бр.
  • зелен фасул - 250 г замразен
  • лук - 1 глава
  • олио - 125 мл
  • оцет - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 3 щипки
  • черен пипер - 1/2 ч.л. млян
  • маслини - 20 бр. без костилки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите се нарязват на много тънки ивици. Фасулът, без да се размразява, се пуска във вряща вода с една щипка сол и се вари 5 минути. Вади се с решетъчна лъжица и се изплаква веднага със студена вода.

Във водата, в която се е варил фасулът, се сваряват морковите за 10 минути, отцеждат се и се изплакват със студена вода. Зеленчуците се оставят да се охладят напълно. Лукът се нарязва на ситно и се смесва с каймата. Добавя се яйцето, олиото, оцетът, остатъкът от солта и черният пипер.

Каймата се измесва добре и се разделя на три части. Едната част се смесва със сварения фасул. Втората част се смесва с морковите. Половината от каймата, в която няма зеленчуци, се слага на дъното на тясна продълговата форма. Отгоре се слага половината кайма с морковите.

Върху нея се редят половината маслини. Върху тях се слага половината кайма, разбъркана със зеления фасул. Покрива се с каймата с моркови, редят се останалите маслини. Слага се остатъкът от каймата с фасула и накрая се покрива с каймата без добавки.

Формата се обвива във фолио и се слага в по-голяма форма, в която се налива вода - около 4 сантиметра от дъното. Пече се 60 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Вади се и се охлажда. Вади се от формата, обвива се във фолио и се оставя в хладилника за 5 часа. След това се поднася, като се реже на тънки парченца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: