Начин на приготвяне
Морковите се нарязват на много тънки ивици. Фасулът, без да се размразява, се пуска във вряща вода с една щипка сол и се вари 5 минути. Вади се с решетъчна лъжица и се изплаква веднага със студена вода.
Във водата, в която се е варил фасулът, се сваряват морковите за 10 минути, отцеждат се и се изплакват със студена вода. Зеленчуците се оставят да се охладят напълно. Лукът се нарязва на ситно и се смесва с каймата. Добавя се яйцето, олиото, оцетът, остатъкът от солта и черният пипер.
Каймата се измесва добре и се разделя на три части. Едната част се смесва със сварения фасул. Втората част се смесва с морковите. Половината от каймата, в която няма зеленчуци, се слага на дъното на тясна продълговата форма. Отгоре се слага половината кайма с морковите.
Върху нея се редят половината маслини. Върху тях се слага половината кайма, разбъркана със зеления фасул. Покрива се с каймата с моркови, редят се останалите маслини. Слага се остатъкът от каймата с фасула и накрая се покрива с каймата без добавки.
Формата се обвива във фолио и се слага в по-голяма форма, в която се налива вода - около 4 сантиметра от дъното. Пече се 60 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Вади се и се охлажда. Вади се от формата, обвива се във фолио и се оставя в хладилника за 5 часа. След това се поднася, като се реже на тънки парченца.