Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Рагу с телешки бъбреци

Рагу с телешки бъбреци

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
328327
Рагу с телешки бъбреци2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4-6
"Лесно е и е вкусно, две причини да опитате рагу с телешки бъбреци"

Необходими Продукти

  • бъбреци - 6 бр телешки бъбреци
  • гъби - 100 г печурки
  • масло - 50 г
  • вино - 2 с.л. вино или шери
  • сметана - 100 г
  • розмарин - 1/4 ч.л. може и джинджифил
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно премахнете всички тлъстини от бъбреците и ги нарежете на тънки парченца. Загрейте маслото и запържете в него бъбреците докато омекнат.

След като станат готови добавете сол и останалите подправки. С помощта на решетъчна лъжица ги извадете от мазнината и приберете на топло. В същата мазнина изпържете гъбите до готовност.

Добавете при гъбите виното и сметаната, след което разбърквайте е варете на слаб огън докато не се получи гладък сос.

Сервирайте бъбреците обилно залети с този ароматен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
55
40
32
20
10
Дай твоята оценка: